top of page

Middagactiviteiten

Onze middagpauze duurt bewust een uur en een kwartier zodat er naast de lunch nog voldoende tijd overblijft voor een ontspannende middagactiviteit. We bieden je graag een waaier aan mogelijkheden aan om jezelf te ontplooien. Je vindt vast en zeker iets dat bij je interesses aansluit en waarin je je 's middags even kan uitleven om 's namiddags weer met volle moed de lessen te volgen.  

Inschrijving bij het begin van het schooljaar

 • Middagsport, waarbij onze leraren Lichamelijke opvoeding sportlessen geven in verschillende disciplines (badminton, basketbal, dans, hockey = floorbal, karate, rope skipping, turnen, voetbal, volleybal …). Ideaal voor leerlingen die zich 's middags sportief willen uitleven en wat meer willen dan gewoon de sportieve recreatie op de speelplaats. 

 • Start2run voor leerlingen die op een sportieve manier hun grenzen willen verleggen, graag opbouwen om een langere afstand te lopen of gewoon graag in gezelschap lopen. Je hoeft geen loopervaring te hebben.

 • Tekenatelier voor leerlingen die hun artistieke vaardigheden willen uiten met potlood of penseel onder de deskundige leiding van onze leerkracht Beeld en kunst. Je moet echter geen Picasso zijn om aan te sluiten. Jouw motivatie en doorzetting om er iets van te maken zijn voldoende.

 • Het haakatelier onder de deskundige leiding van een enthousiaste leerkracht die van jongs af haar hobby heeft gemaakt van deze inmiddels weer zeer populair geworden activiteit.

 • Het schoolkoor met meer dan honderd leden onder leiding van leerlingen van de derde graad en onze gedreven leraar muziek. Je hoeft geen noten te kunnen lezen want er wordt gewerkt zonder partituren. De deelnemers zingen een uniek en hip repertoire waarmee ze een paar keer per jaar optreden.

 • Instrumentale muziek. Leerlingen die een instrument bespelen in DKO / vzw en die de richting 'Klassieke muziek' volgen, leerlingen die orkest / samenspel / kamermuziek volgen, kunnen hier onder de deskundige leiding van onze leerkracht muziek hun hartje ophalen. Ze brengen hun stukken mee en krijgen extra coaching/les. Nadien vragen we het engagement aan te gaan om te spelen op een toonmoment zoals de openschooldag of de schooltoneelvoorstellingen.

 • Het schooltoneel onder leiding van onze toegewijde huisregisseur. Leerlingen die hun acteertalent willen ontplooien, repeteren in functie van twee of drie voorstellingen in de maand mei.

 • Lab@SPG. Leerlingen die aan de slag willen gaan met techniek, ICT en programmeren, een Arduino willen aansluiten, een game console wensen te maken met een Raspberry Pi, javascript willen oefenen, een eigen website met html wensen te bouwen, proberen samen, onder leiding van onze leraar-industrieel ingenieur, technologie aan de praat te krijgen, onderzoeken verschillende technieken en tunen een 3D-printer en/of freesmachine. Verwacht geen cursus of uitgewerkt stappenplan, we gaan samen op zoek naar een oplossing … met vallen én terug opstaan. Alle technische problemen zijn welkom!

Vrij te kiezen

 • Vrij sporten op de speelplaats (basketbal, volleybal, voetbal)

 • Tafeltennis

 • Gezelschapsspelletjes, strips lezen, tafelvoetbal, kaarten …

 • Studie en schoolwerk onder toezicht in het open leercentrum 

 • Gewoon even bijpraten in onze babbelzalen of tussen het groen van onze speelplaats

Onze vijfdejaars en zesdejaars mogen tijdens de middagpauze, mits de ouders schriftelijk toestemmen, de school verlaten op vertoon van hun leerlingenkaart. 

bottom of page