top of page

Leefzorg

Om je slaagkansen te optimaliseren is het belangrijk dat je je goed voelt, zowel binnen als buiten de klas. Daarom streeft onze school niet alleen naar een leeruitdagende maar ook naar een gemoedelijke en veilige omgeving. 

We willen dat je je talenten kan ontplooien binnen onze schoolmuren. Artistiek, sportief, reislustig, op zoek naar engagement? Het kan allemaal bij ons.

We bieden je graag een waaier aan mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Want ‘humaniora’ betekent  ‘meer mens worden’ en dat willen we graag concreet maken. Je initiatieven zijn steeds welkom!

Bij dat alles sta je er niet alleen voor. Je wordt hier omringd door een team dat goed zorg voor je wil dragen en dat met veel goesting en enthousiasme dagelijks aan de slag gaat.

Klassenleraar

Van al je leerkrachten zijn er twee die je klassenleraren zijn. Ze staan jou met raad en daad bij, ze stimuleren je en moedigen je aan. Ze weten wat er leeft in de klas en letten erop dat iedereen zich goed voelt in de groep. Je kunt steeds bij hen terecht. Klassenleraren zijn ook de contactpersonen voor je ouder(s).

 

 

 

 

Graadcoördinatoren

We hebben op school ook vier graadcoördinatoren. Elke graadcoördinator is verantwoordelijk voor de leerlingenbegeleiding van haar klassen en helpt je bij allerlei persoonlijke en praktische vragen. Graadcoördinatoren en CLB wisselen alle belangrijke gegevens uit die nodig en nuttig zijn om je optimaal te begeleiden.

CLB

Je kunt zelf een afspraak maken met de schoolpsycholoog of met de verpleegster. De graadcoördinatoren kunnen je ook doorverwijzen. Het CLB pakt je persoonlijke problemen aan en helpt een oplossing te vinden zodat je optimaal kan functioneren.

Vrij spreekuur

Misschien heb je het echt moeilijk of heb je nood aan een babbel. Dan kan je naar het vrije spreekuur waar vertrouwensleerkrachten in de eerste plaats goed naar jou luisteren. Samen met jou gaan ze op zoek naar antwoorden op je probleem.

Ziekenboeg

Elke middag is er een gediplomeerde verpleegkundige op school. Bij haar kan je terecht voor wondverzorging of andere medische bijstand. Voel je je niet goed in voor- of namiddag? Dan kan je steeds bij een van onze secretariaatmedewerkers terecht die een vorming eerste hulp hebben gekregen. Indien nodig kan je een tijdje rusten of contacteren we je ouder(s) en zoeken samen naar een oplossing.

bottom of page