top of page

Krachtige leeromgeving

Achter onze gerenoveerde gevel vind je een twintigtal goed uitgeruste vaklokalen (waaronder verschillende labo’s), twee open leercentra, twee computerlokalen, twee sportzalen en ruime klaslokalen. Je brengt bovendien je eigen aangekochte of gehuurde laptop mee naar de lessen. 

Maar een leeromgeving is veel meer dan de fysieke gebouwen en leermiddelen: ze omvat alles wat mogelijk maakt dat je dagelijks optimaal kan bijleren en aan je competenties kan werken, dat je je participatie en zelfsturing kan realiseren. Die omgeving leert jou de transfer maken van de theorie naar de praktijk, reflecteren over je leerproces door in dialoog te gaan met jezelf en de anderen, samenwerken en een mening vormen. Buiten de klas gebruik je de school, je stad en andere omgevingen als één groot leercentrum. Je motivatie is daarbij héél belangrijk.

Van onschatbare waarde bij dat alles zijn onze vakleraren Ze zijn naast vakexperten ook goede coaches: ze stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen, wekken je nieuwsgierigheid op, laten je zelf informatie zoeken, experimenteren en (creatieve) oplossingen aanbrengen. Ze helpen jou bij het verwerven van kennis, inzicht en vaardigheden, en beoordelen deze. Kortom ze leiden je leerproces in goede banen en zetten je op weg om te groeien naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ze waken ook over je welbevinden, een belangrijke voorwaarde om tot leren te komen. Een leerling die zich goed voelt, zal immers beter kunnen leren!

bottom of page