top of page

Algemene informatie over de school

Beste toekomstige leerling

Ben je klaar voor de grote stap naar de humaniora of wens je van school te veranderen en ben je op zoek naar een ‘wijze’ school in Gent? Dan is het Sint-Pietersinstituut misschien wel de ideale school voor jou! 

Onze school is sedert 1907 een vaste waarde in Gent en combineert kwaliteitsvol onderwijs met zin voor traditie en vernieuwing. We zijn een doorstroomschool waarin je van competente en gedreven leraren prima eigentijds onderwijs krijgt in heel wat studierichtingen die je voorbereiden op het hoger onderwijs en op een wereld, reëel en virtueel, die voortdurend in beweging is. 

We spelen in op de noden van onze moderne samenleving en leren de jongeren die aan ons worden toevertrouwd, de opgedane kennis en verworven vaardigheden te transfereren naar de dagelijkse praktijk buiten de lessen en zich flexibel aan te passen aan de evoluerende maatschappij. Om dit te realiseren streven we naar een optimaal opleidingsklimaat met een duidelijke visie op leerbegeleiding. 

We zijn er voor jou als je van écht ‘wijze’ activiteiten houdt waarin je je talenten kan ontdekken en aan bod kan laten komen, waarin je kan samenwerken met medeleerlingen en het plezier kan ervaren van het creatief zijn, en waarin je anderen kan inspireren met je maatschappelijk engagement en je solidariteit.

Met onze aanpak, in onze omgang met jou en door de keuze van onze activiteiten willen we jou helpen uitgroeien tot een ‘wijze’ mens: zelfstandig en zelfredzaam, verantwoordelijk en respectvol, sociaal en geëngageerd, met een open geest en een ruime blik op de wereld. 

Wil je vooraf wat meer informatie over de school, een persoonlijk gesprek of een bezoek? Wens je graag meer informatie rond toekomstige infomomenten en een eventuele openschooldag? Contacteer mw. Hautekeete, de inschrijvingscoördinator, op 09 222 14 52 of stuur een mail naar info@sintpietersgent.be. We helpen je graag verder.

De school is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 u. tot 18.00 u., op woensdag van 8.00 u. tot 13.00 u. en op vrijdag van 8.00 u. tot 17.00 u.. De school is gesloten op officiële feestdagen en brugdagen.

Tot binnenkort?

Het Sint-Pietersteam

bottom of page