top of page

Aanmelden en inschrijven

Eerste jaar

 

Leerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs in een Gentse school moeten zich aanmelden via een centraal online systeem. 

De aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2023-2024 loopt van maandag 27 maart (12 uur ’s middags) tot en met vrijdag 21 april 2023 (12 uur ’s middags). Het heeft totaal geen belang op welk moment je ouder(s) je aanmeldt/aanmelden, zolang het maar binnen deze periode is. 

Als je niet aanmeldt, kan je je kind pas vanaf 16 mei (9 uur) 2023 inschrijven in een school met nog vrije plaatsen. Het aantal scholen met vrije plaatsen zal op dat moment beperkt zijn.

Bij de aanmelding (meldjeaansecundair.gent.be) voert/voeren je ouder(s) de gevraagde gegevens over jou en de schoolvoorkeuren in. Na de aanmeldingsperiode word je op de lijst geplaatst van al je voorkeurscholen. Indien er meer aanvragen dan plaatsen zijn, worden de beschikbare plaatsen verdeeld. Die verdeling gebeurt toevallig, maar er wordt wel rekening gehouden met de volgorde van voorkeur. Je krijgt geen plaats toegewezen in een school die niet werd opgegeven.

In de loop van maandag 15 mei 2023 ontvangt/ontvangen je ouder(s) een mail met de beslissing: een toewijzing voor de school van eerste keuze, een toewijzing voor de school van een andere voorkeur of geen toewijzing. In het eerste geval krijg je een ticket voor je inschrijving in de school. In de andere gevallen krijg je een document van niet-gerealiseerde inschrijving en kom je op een wachtlijst te staan.

Indien je broer of zus in de school van je eerste keuze zit of (één van) je ouder(s) in de school van je eerste keuze werkt, dan moet de aanmelding voor die school ook digitaal gebeuren in de periode 27 maart–21 april 2023. Je krijgt dan wel voorrang en kan niet geweigerd worden op basis van de schoolcapaciteit (= volzet).

Op de website www.aanmeldensecundairescholen.gent vind je bijkomende informatie. Daar kan je ook de brochure vinden die de stad Gent in samenwerking met het LOP Gent heeft uitgebracht met alle informatie rond inschrijven in een Gentse secundaire school.

Vanaf het tweede jaar

 

Voor de zij-instromers vanaf het tweede jaar kan er rechtstreeks ingeschreven worden op school vanaf maandag 17 april 2023, na afspraak.

Informatie

 

Heb je nog vragen bij de aanmeldingsprocedure? Stuur gerust een mailtje naar info@sintpietersgent.be of contacteer de inschrijvingscoördinator, mevrouw Evelien Hautekeete, op 09 222 14 52.

bottom of page