sint-pieters

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Studieaanbod

Meer weten over de richtingen die je bij ons kan volgen?

Leven op school

Vind hier het schooldagboek

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven op onze school?

Elektra groot succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend brachten bijna 150 leerlingen en leerkrachten van het humaniora en de lagere school een fantastische voorstelling van de opera Elektra. Het werd een totaalspektakel met toneel, dans en muziek op de planken van de Opera van Gent. Proficiat aan iedereen die meewerkte. Het was een onvergetelijke voorstelling. 

De regionale zender AVS kwam langs en maakte de volgende reportage

 
Opera Elektra

Kunsthuis Opera Vlaanderen pakte in september uit met een indrukwekkende bewerking van de opera Elektra van Richard Strauss en Hugo von Hofmannsthal.

Daar mogen wij met ongeveer 150 leerlingen en 20 leerkrachten van het Sint-Pietersinstituut nog een schepje bovenop doen. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 november voeren onze acteurs, muzikanten, dansers, het koor van de humaniora en het koor van de lagere school een eigen versie van deze bekende opera op.

Wij willen u uiteraard van harte uitnodigen om onze Elektra te komen bewonderen, de vrucht van de derde samenwerking met het deskundige en inspirerende educatieve team van Opera Vlaanderen.

Beide voorstellingen vinden plaats om 20 uur in Opera Vlaanderen, Schouwburgstraat 3, in Gent. Kaarten kunnen besteld worden op www.operaballet.be

of via het telefoonnummer 070/22.02.02 en kosten 7 euro. Voor dat geld krijgt u een beklijvende voorstelling én een gratis drankje in de foyer na de voorstelling. Een fijne brok cultuur uit eigen huis voor een koopje, dus.

 
Sfeervolle receptie

We zien onze oud-leerlingen graag nog eens terug en daarom organiseert de oud-leerlingenbond ook dit jaar een sfeervolle receptie.

Oude klas- en schoolgenoten terug zien, herinneringen ophalen aan heroïsche en andere momenten,
leerkrachten opnieuw ontmoeten en de lokalen nog eens binnenwandelen. Het kan allemaal op zaterdag 22 november. 


Om naar de uitnodiging te gaan klik hier.

Om naar het inschrijvingsformulier te gaan klik hier.

 
Derde SP-Fietstocht

Zondag 14 september vindt de derde SP-Fietstocht plaats. Een ideale gelegenheid om het nieuwe schooljaar sportief in te zetten!

Meer info en mogelijkheid tot inschrijving krijg je door hier te klikken. Fiets je met ons mee?