sint-pieters

Banner_06.jpg

Studieaanbod

Meer weten over de richtingen die je bij ons kan volgen?

Leven op school

Vind hier het schooldagboek

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven op onze school?

Getuigenis Vietnamoorlog

Twee leerlingen uit de zesdes kozen als thema voor hun jaaropdracht geschiedenis de oorlog in Vietnam. Feiten en cijfers in boeken en internetbronnen vertellen echter niet het hele verhaal. Daarom contacteerden ze Jack Sturiano, een Vietnamveteraan die sinds zijn pensioen in België woont. 

Jack Stuariano, dokter in de marine tijdens de Vietnamoorlog in 1968, later forensisch geneesheer, is nu als vrijwiller verbonden aan het In Flanders Fields museum in Ieper. 

Hij kwam een persoonlijke getuigenis geven over zijn oorlogservaringen in Vietnam. Het werd een aparte en boeiende les geschiedenis.

 
Sint-Pieters op robotcompetitie UGent
Onze school nam voor de tweede keer deel aan de robotcompetitie van de Universiteit Gent. Het Team 'Blue Tech' (met Dré De Doncker, Arne De Geeter, Bernard Delbeke, Robin Roels en Henri Sioen uit de vijfdes en de zesdes) heeft een volledig zelfstandige robot gebouwd. Hun robot nam het op tegen 43 teams. Het werd een unieke ervaring! Proficiat aan onze enthousiaste robotbouwers.
 
A little Princess

Ook dit jaar wordt de traditie van het jaarlijks schooltoneel verder gezet met het stuk 'De kleine prinses'.

Oorspronkelijk een boek van Frances Hodgson Burnett (1905), dat verfilmd werd als 'A little princess' door Alfonso Cuaron (1995). Het is het aangrijpende verhaal van Sarah Crewe, een meisje met een uitzonderlijk sterk karakter. Ze is opgegroeid in India zonder haar moeder. Nu moet haar vader, die heel veel van haar houdt, gaan vechten aan het front en daarom moet ze naar een internaat in Londen. Ze is rijk en dus krijgt ze de beste kamer en een voorkeursbehandeling.

Maar dan komt het bericht dat haar vader gesneuveld is en dat zijn bezittingen door de staat zijn aangeslagen. Meteen wordt Sarah gedegradeerd tot huisslaaf van het internaat. Dankzij haar ongebreidelde fantasie houdt Sarah de moed erin. Ze verliest nooit haar waardigheid, want ze is de woorden van haar vader indachtig: 'Alle meisjes zijn prinsessen, of ze mooi zijn of lelijk, verstandig of dom, rijk of arm, het maakt niet uit.'

 

Het wordt een boeiende voorstelling geschikt voor alle leeftijden met live muziek en dans.

We nodigen u van harte uit op één van onze voorstellingen: vrijdag 8 mei om 20 uur, zaterdag 9 mei om 19.30 uur en zondag 10 mei om 14.30 uur.

Tickets kosten 6 euro in voorverkoop (aan de schoolreceptie) en 8 euro aan de kassa. 

 
Succes in BBC-awards

Proficiat aan Fien van Reempst (6LWE) voor haar plaats in de halve finale van de prestigieuze BBC-awards. Ook oud-leerlingen Elias Degruyter en Lien De Vos behaalden een plaats in de halve finale. Wij duimen alvast!