sint-pieters

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Studieaanbod

Meer weten over de richtingen die je bij ons kan volgen?

Leven op school

Vind hier het schooldagboek

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven op onze school?

Een hart voor Congo

In het kader van Broederlijk Delen stond Congo centraal op onze school. Naast een bezinning en een solidariteitsmaaltijd was er ook veel ruimte voor sensibilisering en een geldinzamelactie. Alle leerlingen en leerkrachten staken de handen uit de mouwen ten voordele van Congo op een gezellige delen-van-jezelfmarkt. Op deze markt zette elke klas zijn beste beentje voor: sommige maakten eigen knutselwerkjes, anderen wasten fietsen, verkochten smoothies of fruitsatés. Bedankt aan alle leerlingen, leerkrachten en sympathisanten!

 

 
Sint-Pieters wint EBEC-ingenieurscompetitie

 Onze school nam met twee teams deel aan de EBEC ingenieurscompetitie die plaatshad in het UFO-gebouw van UGent (Sint-Pietersnieuwstraat). Team 1, “Eureka”, bestond uit Gill Dequinnemaere, Elisabeth D'haeseleer, Tom Suys en Yelena Vandermeulen. Team2, “LN(GINEERS)”, waren Lien Gemmel, Nathan Gistelinck, Simon Krols en Christophe Van den Abbeele. 

Wanneer bladeren treinsporen bedekken, leidt dit vaak tot doorslippende treinwielen waardoor deze wielen veel sneller verslijten en vervangen moeten worden. Dit was het probleem waarvoor een 70-tal laatstejaars secundair een oplossing moesten bedenken. Concreet werd gevraagd om met basismaterialen zoals karton, plastic flesjes, elastiekjes en houten stukjes een constructie te realiseren die de bladeren van de sporen kan verwijderen. Creativiteit en ingenieursvaardigheden waren onmisbaar voor deze enorm leerrijke en interessante opdracht.

Felicitaties voor alle deelnemers en een extra applaus voor team “Eureka” dat de wedstrijd won.

 
Leerlingen onderscheiden zich in taal en wetenschappen

Vier leerlingen uit de zesdes namen met hun zelfgeschreven speech deel aan de kwartfinale van de BBC Speaking Awards. We zijn heel trots dat Rik Baete (6GL) en Elias Degruyter (6GL) de professionele jury konden overtuigen en bijgevolg met vlag en wimpel geselecteerd zijn voor de  halve finale. Elias stootte door naar de grote finale. We duimen voor hem!

Johanna Eufinger (6GWI6) nam deel aan de HUB-taalwedstrijd voor Duits en won de pubieksprijs. Een ongelooflijke proficiat!

Emilie De Nil (5GWE) kon een plaats veroveren in de Vlaamse olympiade voor het Frans, Olyfran. Proficiat! We wensen haar voor 23 april veel succes. Emiline Tihon (6WEWI6) kon zich ook rechtstreeks plaatsen bij de Franstalige toplaureaten.

Zes leerlingen bemachtigden een plaats in de tweede ronde van de geo-olympiade. Een record. Wouter Van Gijseghem (6GWI8) mag eind april onze school verdedigen in de finale. Wij supporteren de volle 100%. 

 

 
Infomoment en inschrijven op 15 maart

Wij starten onze inschrijvingen voor het eerste jaar op zaterdag 15 maart. Die dag kan u hiervoor op school terecht van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

Om 14 uur is er  een infosessie voorzien waarop het pedagogisch project van de school voorgesteld wordt.  U kan ook aansluiten bij een rondleiding en afsluiten met een drankje. Met uw bijkomende vragen kan u dan terecht bij directie en personeelsleden van de school.

Heel graag tot dan!