sint-pieters

Studieaanbod

Meer weten over de richtingen die je bij ons kan volgen?

Leven op school

Vind hier het schooldagboek

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven op onze school?

SIMON-proef voor de zesdes

Verschillende media berichtten over de oriëntatieproef die nieuwe studenten aan de UGent zouden moeten afleggen. We zijn als school blij dat we deze SIMON-proef voor het tweede jaar al kunnen aanbieden aan onze zesdes en dat we via onze feedback ook hebben kunnen bijdragen tot de verfijning van het instrument. 

De proef wil zo'n objectief mogelijk profiel van de leerlingen schetsen zodat ze geholpen worden bij het maken van een studiekeuze die afgestemd is op hun mogelijkheden én interesses. Gewapend met die kennis kunnen ze daarna vol vertrouwen de SID-in-beurs in Flanders Expo bezoeken om zich verder te informeren. Tijdens een samenzijn met recente oud-leerlingen horen de leerlingen bovendien ook uit eerste hand hoe het leven in het hoger onderwijs er in de praktijk aan toe gaat.

 
Vierde Sint-Pietersquiz

Op zaterdag 31 januari 2015 organiseert het oudercomité de vierde Sint-Pietersquiz.

Het thema is dit jaar "The show must go on" en de presentatie is in de kundige handen van acteur Ben Rottiers. Uiteraard wordt er gespeeld voor de gezelligheid én voor de eer, maar er zijn ook heel wat mooie prijzen te winnen. 

De deuren van de Feestzaal openen om 18u45. De quiz zelf start om 19u30. Per groepje (3 tot 5 deelnemers) betaalt u €10 inschrijvingsgeld. Inschrijven kan hier.

Graag tot dan en alvast veel succes!

 
Fijne kerstdagen!

We wensen al onze leerlingen, personeelsleden, ouders en oud-leerlingen fijne kerstdagen en alle goeds in het nieuwe jaar!

Ouders die voor hun dochter of zoon een eventuele overstap naar een andere studierichting wensen of ernstige studiemoeilijkheden willen bespreken, kunnen een afspraak maken met de directie voor maandag 22 december van 14:00 tot 20:00. 

Contact met het CLB kan op in de CLB-vestiging in de Holstraat 95, Gent (0490 64 25 37) op maandag 22/12 van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:30.

 
Op naar de tweede ronde

Björn Cuvelier (6WEWI61), Jan-Pieter Van Parys (6WEWI6.2) en Antoine Van de Vloet (6LWE) mogen door naar de tweede ronde van de geo-olympiade. 

 

Evelien Langlois (6WEWI8) stoot door naar de tweede ronde van de chemie-olympiade.

Proficiat en veel succes!