sint-pieters

Banner_06.jpg

Studieaanbod

Meer weten over de richtingen die je bij ons kan volgen?

Leven op school

Vind hier het schooldagboek

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven op onze school?

YES-onderzoek

Vorig jaar namen de vierdes deel aan het YES-onderzoek (Youth in Europe Study), een grootschalig Europees project dat peilt naar de studiekansen en naar het socio-emotioneel welzijn van leerlingen. We lazen met veel plezier de feedback van de peiling.

De resultaten geven aan dat de leerlingen in uw school erg vaak mikken op een diploma hoger onderwijs, waarmee ze hogere aspiraties en verwachtingen hebben dan het Vlaamse gemiddelde.

De vierdejaars vinden goed aansluiting bij hun schoolomgeving, ze voelen zich gelukkig op school en in de klas en vinden het fijn om nieuwe dingen te leren. Uw school scoort hier bovendien beter dan gemiddeld. De grote meerderheid van de leerlingen voelt zich eveneens gesteund door hun leerkrachten en krijgen veel aandacht van hen.

De vierdejaars geven eveneens blijk van een eerlijke en inclusieve schoolomgeving, waarin discriminatie erg wordt ontmoedigd door de leerkrachten en de school. Hierop scoort uw school wederom beduidend beter dan gemiddeld. De resultaten bevestigen ook de indruk dat er veel minder gepest wordt."

 
Eerste schooldag

Na twee maanden gooit SP de schoolpoort weer open. Op dinsdag 1 september worden de leerlingen in de voormiddag verwacht om samen met hun klasleraar het jaar in te zetten. 

08.25 u.: onthaal eerstes

09.00 u.: onthaal tweedes

09.30 u.: onthaal derdes

10.00 u.: onthaal vierdes

10.30 u.: onthaal vijfdes

11.00 u.: onthaal zesdes

 
Start nieuwe schooljaar: boekenverkoop
De zomervakantie loopt ten einde. De voorbereidingen van het nieuwe schooljaar lopen volop. De boekenverkoop vindt plaats op woensdag 26/8 van 9:15-12:30 en van 13:45 tot 17:00. Op donderdag 27/8 ben je welkom van 15:15 tot 18:30. Je kan enkel betalen met Bancontact.
 
Inschrijven op Sint-Pieters
Zou je volgend schooljaar graag les volgen op het Sint-Pietersinstituut? Je bent welkom voor meer info en mogelijkheid tot inschrijven tot en met vrijdag 3 juli, dagelijks van 9 tot 17 uur. We zijn terug open vanaf maandag 17 augustus (gesloten op donderdag 20 en vrijdag 21 augustus), eveneens van 9 tot 17 uur. Je kan mailen voor een afspraak naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bellen op 0473 19 19 97. Tot binnenkort?