sint-pieters

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Studieaanbod

Meer weten over de richtingen die je bij ons kan volgen?

Leven op school

Vind hier het schooldagboek

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven op onze school?

Fijne kerstdagen!

We wensen al onze leerlingen, personeelsleden, ouders en oud-leerlingen fijne kerstdagen!

Ouders die voor hun dochter of zoon een eventuele overstap naar een andere studierichting wensen of ernstige studiemoeilijkheden willen bespreken, kunnen een afspraak maken met de directie voor maandag 22 december van 14:00 tot 20:00

Contact met het CLB kan op in de CLB-vestiging in de Holstraat 95, Gent (0490 64 25 37) op maandag 22/12 van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:30.

 
Op naar de tweede ronde

Björn Cuvelier (6WEWI61), Jan-Pieter Van Parys (6WEWI6.2) en Antoine Van de Vloet (6LWE) mogen door naar de tweede ronde van de geo-olympiade. 

 

Evelien Langlois (6WEWI8) stoot door naar de tweede ronde van de chemie-olympiade.

Proficiat en veel succes!

 
Elektra groot succes!

Afgelopen weekend brachten bijna 150 leerlingen en leerkrachten van het humaniora en de lagere school een fantastische voorstelling van de opera Elektra. Het werd een totaalspektakel met toneel, dans en muziek op de planken van de Opera van Gent. Proficiat aan iedereen die meewerkte. Het was een onvergetelijke voorstelling. 

De regionale zender AVS kwam langs en maakte de volgende reportage

 
Opera Elektra

Kunsthuis Opera Vlaanderen pakte in september uit met een indrukwekkende bewerking van de opera Elektra van Richard Strauss en Hugo von Hofmannsthal.

Daar mogen wij met ongeveer 150 leerlingen en 20 leerkrachten van het Sint-Pietersinstituut nog een schepje bovenop doen. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 november voeren onze acteurs, muzikanten, dansers, het koor van de humaniora en het koor van de lagere school een eigen versie van deze bekende opera op.

Wij willen u uiteraard van harte uitnodigen om onze Elektra te komen bewonderen, de vrucht van de derde samenwerking met het deskundige en inspirerende educatieve team van Opera Vlaanderen.

Beide voorstellingen vinden plaats om 20 uur in Opera Vlaanderen, Schouwburgstraat 3, in Gent. Kaarten kunnen besteld worden op www.operaballet.be

of via het telefoonnummer 070/22.02.02 en kosten 7 euro. Voor dat geld krijgt u een beklijvende voorstelling én een gratis drankje in de foyer na de voorstelling. Een fijne brok cultuur uit eigen huis voor een koopje, dus.