sint-pieters

Banner_07.jpg

Studieaanbod

Meer weten over de richtingen die je bij ons kan volgen?

Leven op school

Vind hier het schooldagboek

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven op onze school?

Inschrijven op Sint-Pieters
Zou je volgend schooljaar graag les volgen op het Sint-Pietersinstituut? Je bent welkom voor meer info en mogelijkheid tot inschrijven tot en met vrijdag 3 juli, dagelijks van 9 tot 17 uur. We zijn terug open vanaf maandag 17 augustus, eveneens van 9 tot 17 uur. Je kan mailen voor een afspraak naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bellen op 0473 19 19 97. Tot binnenkort?
 
1760 euro voor Nepal

In mei werd Nepal opgeschrikt door een hevige aardbeving. Net als de rest van de wereld, liet dit ons niet onberoerd. SP kwam in actie.

Op de fairtrade dag werden veel botherhammen met (h)eerlijke choco gesmeerd en gegeten. Er werd rode centjes ingezameld in een grote spaarpot en de leerkrachten hielden tijdens de klassenraden van mei een cakeverkoop. Op vrijdag 5 juni steeg de temperatuur tot maar liefst 30°C:het ideale weer een ijsjesverkoop.

In totaal werd 1760 euro ingezameld. Bedankt aan iedereen die de acties steunde of meehielp!

 
Getuigenis Vietnamoorlog

Twee leerlingen uit de zesdes kozen als thema voor hun jaaropdracht geschiedenis de oorlog in Vietnam. Feiten en cijfers in boeken en internetbronnen vertellen echter niet het hele verhaal. Daarom contacteerden ze Jack Sturiano, een Vietnamveteraan die sinds zijn pensioen in België woont. 

Jack Stuariano, dokter in de marine tijdens de Vietnamoorlog in 1968, later forensisch geneesheer, is nu als vrijwiller verbonden aan het In Flanders Fields museum in Ieper. 

Hij kwam een persoonlijke getuigenis geven over zijn oorlogservaringen in Vietnam. Het werd een aparte en boeiende les geschiedenis.

 
Sint-Pieters op robotcompetitie UGent
Onze school nam voor de tweede keer deel aan de robotcompetitie van de Universiteit Gent. Het Team 'Blue Tech' (met Dré De Doncker, Arne De Geeter, Bernard Delbeke, Robin Roels en Henri Sioen uit de vijfdes en de zesdes) heeft een volledig zelfstandige robot gebouwd. Hun robot nam het op tegen 43 teams. Het werd een unieke ervaring! Proficiat aan onze enthousiaste robotbouwers.